گروه کوهنوردی شیراز

گروه کوهنوردی شیراز در زمینه های کوهپیمایی / غارنوردی / صعود قله / و... فعالیت می نماید و از علاقمندان به طبیعت و کوهنوردی نام نویسی می نماید

گروه کوهنوردی شیراز

گروه کوهنوردی شیراز در زمینه های کوهپیمایی / غارنوردی / صعود قله / و... فعالیت می نماید و از علاقمندان به طبیعت و کوهنوردی نام نویسی می نماید

دردی شایع

پیشگیری و درمان با طب ورزشی
ورزش درمانی با تقویت عضلات اطراف ستون مهره ها و مفاصل و همچنین تعادل و تناسب وزن بدن، باعث درمان کمر درد می شود.
راهکاری ورزشی برای دردی شایع تمام انسان ها در طول زندگی خود حداقل یک بار کمردرد را تجربه خواهند نمود، شاید برای شماهم پیش آمده باشد که در حین کار  ناگهان کمر درد گرفته اید و از انجام دادن کار بازمانده اید .
به طور معمول کمردرد ها  تدریجی شروع می شوند و اغلب با صدمات فیزیکی به دنبال بلند کردن وسایل سنگین و یا فعالیت‌هایی سنگین ایجاد می شوند که در آخر هم به کمر درد حاد و یا دیسک کمر منجر می شوند .

اغلب موارد با رعایت نکاتی ساده می توانیم از پیشرفت کمردرد جلوگیری کرده یا علائم و درد آن را بهبود بخشیم. انجام ورزشهای ساده ای مثل پیاده روی، شنا و دوچرخه سواری علاوه بر تقویت عملکرد قلب و ریه ها ممکن است در بهبود کمردرد مفید باشد.

ناراحتی های ماهیچه ها و رباط ها ممکن است در اثر کار سنگین و زیاد، خم شدن و بلند کردن اشیاء با روش نادرست، چرخیدن و پیچش ناگهانی کمر، سقوط و زمین خوردن یا حتی ایستادن نادرست اتفاق بیفتد در این جا سعی شده است ورزشهای مناسب جهت تقویت عضلات اطراف ستون مهره ها، شکم و همچنین روش درست حرکات بدنی در زندگی روزمره بطور ساده و عملی آموزش داده شود.

ورزش درمانی و کمر درد


بنا به اعتقاد بسیاری از متخصصان پزشکی ورزشی و کارشناسان ورزشی ، سه نوع ورزش برای درمان و یا تسکین انواع کمردرد مفید هستند.

1.ورزش‌های قدرتی (Strengthening) که در آنها انقباضات متوالی عضلانی تا حدی انجام می‌شوند که خستگی پدید آید.
2.ورزش‌های کششی یا انعطاف‌پذیری (Stretching) که در آنها کشش‌های آهسته برای مدت خاصی به عضلات وارد می‌شود.
3.ورزش‌های هوازی (Aerobic) که در آنها دستجات مختلف عضلات بصورت مداوم به تمرین و حرکت واداشته می‌شوند.
باید توجه داشت برای پیشگیری از ایجاد آسیب جدید باید ورزش‌ها را به آهستگی و اصولی انجام دهیم.

نکات مهم در درمان کمر درد با ورزش
1.ورزش منظم ، باعث کاهش وزن افراد چاق و رسیدن به وزن متناسب می شود این موضوع فشار وارد بر کمر را کم کرده و باعث درمان کمردردهایی میشود که به خاطر اضافه وزن ایجاد شده اند.
2.ورزش باعث بیشتر شدن انعطاف بدنی می گردد انعطاف بدنی ، توانایی حرکات در جهات مختلف را افزایش می دهد و کمردر های حاصل از خشکی کمر را درمان می کند.
3.با انجام دادن تمرینات  مخصوص و البته با مشورت پزشک متخصص و یا فیزیوتراپ می توان عضلات شکم و کمر را تقویت کرد

ورزش های مفید برای درمان یا کم کردن کمر درد

پیاده روی و دویدن آرام:
پیاده روی نیز یک فعالیت جسمی بسیار مناسب است. بسیار ساده می توان پیاده روی کرد؛ چه مسیر کوتاه باشد و چه طولانی، چه سرعت پیاده روی زیاد باشد و چه کم، فایده و تأثیر خود را خواهد داشت. اگر پیاده روی می کنید باید تعداد گام هایتان را افزایش دهید به جای اینکه اندازه گام هایتان را بیشتر کنید. در واقع هر چه طول گام بیشتر باشد، میزان پیچ خوردگی در ستون مهره ها بیشتر خواهد بود.

شنا:
شنا بهترین ورزش برای کسانی است که از کمردرد رنج می برند. شنا نوعی درمان کامل برای مشکلات کمر است. وقتی که بدن در آب است، در حالت بی وزنی است و از یک سری از قید و بندها رها می شود. در نتیجه ستون مهره ها تحت فشار و وزن بدن قرار ندارد.
انجام دادن حرکات در آب:
تمرینات بسیاری برای درمان کمر درد در آب موجود است که بسیار مفید است و بهتر است بیمار ابتدا روش صحیح انجام دادن این حرکات را زیر نظر مربی مربوطه آموزش ببیند و سپس به تنهایی انجام دهد. برای اجرای تمرینات در آب باید کل بدن تا زیر گردن در آب باشد به طوریکه سرشانه ها به طور کامل در آب باشد و پس از آن حرکات انجام شود.البته راه رفتن در آب با همین شرایط هم برای رفع کمردرد موثر است.

دوچرخه سواری :
دوچرخه سواری به شرطی مناسب است که موقعیتی مناسب برای قرارگرفتن بر روی دوچرخه داشته باشید (تناسب بین اندازه دوچرخه و ارتفاع بدن) و هیچ مشکل خاصی برای سطح ستون مهره ها ایجاد نشود. در این موارد حتماً با پزشک تان مشورت کنید، او می تواند تمرینات و حرکات مناسبی به شما پیشنهاد کند. انواعی از دوچرخه ثابت های موجود در باشگاه های ورزشی دارای پشتی و تکیه گاه هست، که برای افراد مبتلا به کمردرد مناسب است.

از دیگر نکات حائز اهمیت در درمان کمر درد با ورزش توجه به این است که هرگز ورزش خود را با دویدن سریع و طولانی شروع نکنید و دوی سریع را به طور کلی فراموش کنید زیرا زمانی که می دوید، در هر گام ستون مهره ها 10 برابر وزن بدن را باید تحمل کند. به علاوه موج های سختی در راستای پاهای شما بالا می روند. در نتیجه، ستون مهره ها در معرض درد قرار خواهد گرفت. اگر بیش از حد اصرار دارید که بدوید، باید احتیاط کنید و کفش های مناسبی بپوشید که بتوانند از شدت شوک های وارده بر ستون مهره ها بکاهند.همچنین بدون مشورت با پزشک اقدام به دویدن نکنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.