گروه کوهنوردی شیراز

گروه کوهنوردی شیراز در زمینه های کوهپیمایی / غارنوردی / صعود قله / و... فعالیت می نماید و از علاقمندان به طبیعت و کوهنوردی نام نویسی می نماید

گروه کوهنوردی شیراز

گروه کوهنوردی شیراز در زمینه های کوهپیمایی / غارنوردی / صعود قله / و... فعالیت می نماید و از علاقمندان به طبیعت و کوهنوردی نام نویسی می نماید

غاری در روسیه

تصاویر استثنایی و بسیار زیبا از غاری در روسیه

این غار یخی با ظاهر سورئالیست در شبه جزیره Kamchatka در روسیه واقع شده است. این تونل دراز چند کیلومتری توسط آب های داغ بهاری که زیر زمین های یخی در نزدیکی آتشفشان Mutnovsky جریان دارد بدین شکل درآمده است.

به دلیل اینکه یخ های روی آتشفشان های Kamchatka در سال های اخیر در حال اب شدن هستند، سقف غار آنقدر نازک شده که حتی نور خوشید از ساختارهای یخی گذشته و داخل غار را روشن می کند.

 تصاویری از غاری استثنایی و بسیار زیبا در روسیه

 تصاویری از غاری استثنایی و بسیار زیبا در روسیه

 تصاویری از غاری استثنایی و بسیار زیبا در روسیه

 تصاویری از غاری استثنایی و بسیار زیبا در روسیه

 تصاویری از غاری استثنایی و بسیار زیبا در روسیه

 تصاویری از غاری استثنایی و بسیار زیبا در روسیه

 تصاویری از غاری استثنایی و بسیار زیبا در روسیه

 تصاویری از غاری استثنایی و بسیار زیبا در روسیه

 تصاویری از غاری استثنایی و بسیار زیبا در روسیه

v

 تصاویری از غاری استثنایی و بسیار زیبا در روسیه

روزجهانی بدون نایلکس

پلاستیک و نایلونی که نشانی از پیشرفت و راحتی جوامع است هم اینک به تدریج در حال نابودی محیط زیست بوده و هر روز با مصرف یک کیسه کمتر می‌شود گامی اساسی و عملگرا برداشت.
21 تیر روز جهانی بدون نایلکس امروزه سالانه 500 میلیارد کیسه پلاستیکی در جهان مصرف می‌شود و 305 میلیون تن کیسه پلاستیکی در سال دور انداخته می‌شود اما در ایران آمارها حاکی از تولید سالانه 177 هزار تن پلاستیک است که این رقم معادل 500 تن در هر روز است.

*نفت تجدید ناپذیر و کیسه‌های 500 میلیون ساله تجدید پذیر

حدود 4 درصد از تولید نفت در جهان صرف تولید مواد پلاستیکی می‌شود در واقع تولید پلاستیک در جهان مستلزم  مصرف 60 تا 100 میلیون بشکه نفت در هر سال است و این در حالی است که تجزیه هر پلاستیک بین 300 تا 500 سال زمان نیاز دارد.

*کلانشهر تهران و آمار و ارقام کیسه‌های مصرفی

سالانه ده هزار تن کیسه پلاستیکی در کلان شهر تهران مصرف می‌شود و روزانه 7500 تن زباله تولید می‍‌شود  که 35 درصد کل پسماندهای تهران به زباله‌های خشک تعلق دارد و از این مقدار در شبانه روز 1000 تن پسماند پلاستیکی تولید می‌شود.

*مشارکت‌های مردمی در روند نبود کیسه‌های پلاستیکی

توسعه یافتگی و رشد و پیشرفت به قدری با خود عامل تخریب محیط زیست را به همراه دارد که مردم ک ه مصرف کننده و دلیل اصلی این پیشرفت هستند از آن غالف شده‌اند اگر سری به دور و برمان بزنیم متوجه می‌شویم از  لوازم و مصارف روزانه‌مان چقدر از پلاستیک ساخته شده‌اند.
کامپیوترها، کیسه‌های دارویی، ظروف غذایی یکبار مصرف، کیسه‌ها و نایلکس‌های پلاستیکی خرید روزانه و ...

هومن خاکپور کارشناس ارشد محیط زیست در این باره می‌گوید: با مصرف نکردن کیسه‌ پلاستیکی در هر هفته از جانب هر خانواده ایرانی می‌توان از مصرف 816 میلیون کیسه پلاستیکی در سال جلوگیری کرد و از کیسه‌های پارچه‌ای و گیاهی بعنوان جایگزین استفاده کرد.

وی ادامه داد: اگر مردم که مصرف کننده هستند میزان تقاضار ار کاهش دهند دیگر جایی برای تولید این کیسه‌های مخرب محیط زیست نخواهد ماند.

*کیسه‌های پلاستیکی چقدر خطرناک‌اند؟

در ساخت کیسه‌های پلاستیکی موادی استفاده شده که اغلب سمی بوده و در حین تجزیه و حتی سوزاندن باعث انتشار گاز سمی خطرناک در محیط می‌شود در  نهایت باعث برخی تغییرات هورمونی می‌شوند.

خاکپور در این باره می‌گوید: سالانه هزاران گونه از  جانوران آبزی مانند وال، دلفین، فک، لاک پشت، ماهی‌ها و پرندگان بر اثر گیر کردن یا بلعیدن این کیسه‌های نایلونی دچار خفگی می‌شوند و حتی بعضا از طریق حیوانات وارد زنجیره غذایی انسان‌ها شده و عامل ایجاد مشکلات گوناگونی می‌شوند.

الهام سلیمانیان فعال محیط زیست نیز در این خصوص گفت: ظروف یکبار مصرف پلیمری و کیسه‌های پلاستیکی در صورت تماس با مواد غذایی بالای 40 درجه ماده شیمیایی و تلخی از خود خارج می‌کنند که بیش از 77 نوع بیماری سرطان زا را به همراه دارد و متاسفانه نوشیدن چای داغ یا‌آب یخ زده در داخل ظروف پلاستیکی می‌تواند باعث ایجاد مشکلات و حتی سرطان دستگاه گوارش شود.

جدال با خرس قهوه ای

مدیر کل حفاظت محیط زیست لرستان خبر داد:

جدال خونین کوهنورد خرم‎آبادی با یک قلاده خرس


مدیر کل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: در پی صعود یک گروه کوهنوردی به ارتفاعات سفید کوه خرم آباد، یکی از اعضای این گروه توسط یک قلاده خرس زخمی و پس از مقاومت این فرد از محل متواری می شود.

مهرداد فتحی‎بیرانوند در خصوص این خبر اظهار کرد: یک گروه کوهنوردی که برای صعود به سفیدکوه خرم‎آباد عزیمت کرده بودند، در یکی از ارتفاعات منطقه، یکی از کوهنوردان  این گروه در مواجهه با یک قلاده خرس قهوه‎ای به شدت زخمی شد.

وی افزود: این کوهنوردان خرم‎آبادی به علت آشنایی به منطقه آب زیادی همراه خود نیاورده بودند به همین علت به خاطر گرم بودن هوا آب ذخیره‌شان تمام می‎شود و یکی از آنان برای تهیه آب به یکی از چشمه‎های سرد کوهستان می‎رود، به علت تنگ بودن ورودی چشمه، به صورت سینه‌خیز وارد دهانه چشمه می‎شود، بعد از کمی پیشروی داخل چشمه، کوهنورد چشم به چشم خرس قهوه‎ای درشت اندامی می‎شود و ترس و دلهره بر او چیره می‎شود.

مدیر کل محیط زیست لرستان تصریح کرد: خرس بی‌درنگ با او درگیر می‎شود و ابتدا دست راستش را با حرکتی از کار می‎اندازد و پای راستش را در دهان می گیرد که پای راستش به شدت آسیب می‎بیند؛ در این وقت خرس برای تمام کردن کار کوهنورد حمله‎ای به پای چپش می‎کند، کوهنورد با دست سالمش گردن خرس را می‎گیرد تا بتواند از مرگ حتمی نجات یابد.

فتحی بیرانوند در ادامه خاطر نشان کرد: این مقاومت سبب می‎شود تا خرس حریف را جدی بگیرد و از کشتنش صرف‌نظر کند و از همان راهی که کوهنورد وارد چشمه شده بود خارج می‎شود و این فرد از مرگ حتمی نجات می‎یابد.

وی یادآور شد: در این هنگام همراهان کوهنورد که به علت دیر آمدن او نگران شده بودند با صحنه خارج شدن خرس از چشمه مواجهه می‎شوند و بسیار نگران از سلامت دوستشان شروع به سر و صدا می‎کنند تا خرس فرار کند.

مدیر کل محیط زیست لرستان عنوان کرد: پس از این کار و دور شدن خرس، همراهان او را به زحمت زیاد (به خاطر وضعیت بد جسمانی) از چشمه خارج می‎کنند که با همکاری نیروهای هلال احمر لرستان توسط یک فروند بالگرد به بیمارستان شهدای عشایر انتقال می‎یابد و کارهای درمانی وی فوری توسط کارکنان بیمارستان انجام می‎شود.

فتحی بیرانوند‎ اضافه کرد: نکته‎ای که در این اتفاق ناخواسته افتاد برخورد شایسته این شهروند خرم‎آبادی و همراهانش با خرس وحشی است که بدون هیچ صدمه جدی خرس را فراری می‎دهند و آسیبی به خرس نمی‎رسانند که جای تقدیر دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: در قوانین جدید جرائم شکار، بهای هر قلاده خرس 50 میلیون تومان است که باید توجه داشت دست به شکار این گونه ارزشمند زدن چه عواقبی دارد و همچنین با توجه به بکر بودن طبیعت زیبای لرستان باید از وارد شدن به مناطقی که حیوانات وحشی جزو قلمرو آن‌هاست جداً خودداری کرد.