مرگ کوهنورد به دلیل عارضه قلبی در «کلکچال»!

انجمن پزشکی کوهستان ایران: متأسفانه حدود ساعت 7 صبح روز جمعه ۵ مهر ماه(در حین گزارش آقای پیرایرانی خبرنگار برنامه صدای کوهستان) ، مردی حدوداً پنجاه ساله(که احتمالا از تیمهای نظامی جهت صعود به تپه نورالشهدا به منطقه عزیمت نموده بود) به دلیل عارضهی قلبی در ارتفاعات «کلکچال» (ایستگاه یک) فوت میکند.
بنا بر این گزارش، متوفی وزن بالایی داشته و دقایقی قبل از حمله قلبی قرص زیرزبانی نیز مصرف کرده است. با این وجود آنچه مورد انتقاد قرار گرفته، وضعیت نامناسب اعزام و باتأخیر گروه امداد و نجات عنوان شده که در حدود ۵۰ دقیقه برای رسیدن به موقعیت فرد حادثه دیده زمان برده است! ... این درحالیست که حداکثر زمان لازم برای رسیدن به فرد مذکور پس از اطلاعرسانی، حداکثر ۱۵ الی ۲۰ دقیقه برآورد شده که در صورت حضور به موقع امدادگران و اقدامات لازم، ضریب زنده ماندن و نجات این فرد ( به رغم عدم ملاحظات شخصی) بسیار افزایش مییافت.
این گزارش همچنین از عدم همراه داشتن تجهیزات لازم و اولیهی امدادی توسط امدادگران در حد حتی یک «گوشی پزشکی» برای بررسی ضربان قلب حکایت دارد!
پی نوشت: متن ذیل را جناب آقای دکتر سپهری برایمان ارسال کرده اند که جا دارد توضیحاتی در این مورد بدنبال آن ارائه گردد:
دارم یواش یواش شک میکنم!
خیلی تعجب کردم نه از بابت خبر که از جای آن. من سالی چند بار بیشتر کلکچال نمی رم اما سال 54 که من تازه کوهپیمایی را آغاز کرده بودم، یک روز جمعه که با برادرم به کلکچال می رفتیم، یک جنازه رو پایین میآوردند. سقوط نبود اما نمی دونم جریان چی بود.
از سال 67 که کلکچال بازگشایی شد تا امروز خود من شاید 10 مورد سکته و ایست قلبی در این مسیر دیدم و چندین مورد خبر آن را شنیدم.
یک موردش که یک پزشک متخصص قلب بود اگه اشتباه نکنم اسمش دکتر عباس کاووس کیانی بود. یک موردش هم که روی یک لبه ایست قلبی کرده بود و از ارتفاع پایین افتاده بود. پارسال هم که باز یک پارچه یادبود دیدم.
و خیلی بیشتر یکبار که دوست خودم که البته قلبش مشکل داشت حالش بد شد و من به سرعت قرصش را در داخل دهانش گذاشتم و کمک های اولیه را انجام دادم. به خیر گذشت.
آخه این همه مرگ و سکته و ایست قلبی روی یک مسیر کوتاه. عیب از مسیره یا از مردم یا از هوای آلوده و یا از .... (پیشنهاد می کنم آمار ایست قلبی و سکته ها در مسیر کلکچال گردآوری بشن) شاید بتوان نتیجه ای آن آن گرفت.
شاید بهتر باشه که پزشکها هم کمی شک کنند.
انجمن پزشکی کوهستان ایران: متاسفانه در کشور ما یا شاید در خیلی از کشورها در طول زندگی توجهی به سلامتی خود نداریم و تازه موقعی متوجه می شویم که معمولا از عمر فعال و ورزشی مان گزشته است. بعد از بازنشستگی تازه به فکر ورزش کردن می افتیم. شاید در اطرافیان خود این مورد را بارها دیده اید. به مرحله اضافه وزن که می رسیم فکر فعالیت بدنی و تغییر شیوه زندگی می افتیم که در این شرایط عروق قلبی دچار صدمات و گرفتگی های متعدد شده است و نمونه آن هم در مرگ افرادی است که در مسیرهای کوهنوردی دچار عارضه قلبی می شوند.
در چنین شرایطی نیز سن مفید ورزشی ما گذشته و شاید ورزش بدون ملاحظات پزشکی و معاینات لازم توسط یک متخصص قلب را شروع می کنیم.
و شاید راحت ترین راه پرداختن به ورزش را نیز کوهنوردی بدانیم چون محدودیت سنی برای آن در نظر نمی گیریم . . . .
بعد قاعدتا سراغ راحت ترین مسیرها می رویم. در بین مسیرهای کوهنوردی و کوهپیمایی شمالی تهران یکی از سهلالوصول ترین آنها مسیر کلکچال است و نسبت به مسیرهای دیگر دسترسی آسان تری دارد ضمنا بودن مکان هایی جهت زیارت همچون تپه نورآلشهدا برای برخی ارگانها و برنامه ریزی صعودهای گروهی و دسته جمعی این مسیر را متمایز نموده است.
از نظر علمی هیچ تفاوتی بین مسیر 2700 متری کلکچال با مسیر شیرپلا و یا درکه موجود نمی باشد و بارها نیز خبر فوت ناشی از سکته های قلبی نیز از مسیرهای دیگر گزارش شده است و برای کسی که سابقه ورزشی خوبی ندارد و از اضافه وزن برخوردار است و احتمالا بیماری قلبی نیز دارد احتمال بروز چنین اتفاقی بسیار محتمل است. پس نباید به مسیر شک کرد و در هر مسیری احتمال بروز چنین اتفاقی وجود دارد.
5290093
سلام!
وبلاگ مفیدی داری!
اگه میشه به منم سر بزن و نظرت رو بگو
ممنون. منتظرتم!!
http://jaki.hamiblog.ir
adep